kies regio:

Coronaverhalen

Coronaverhaal 4

De coronacrisis houdt ons leven in de ban. Ons leven staat op zijn kop, en ook ons dagelijkse activiteiten zien er een beetje anders uit. Met beweging.net West-Vlaanderen zitten we niet stil, integendeel. Sinds het begin van de coronamaatregelen, vrijdag 14 maart 00:00u, schrijven en delen we coronanieuws, corona-initiatieven en coronaverhalen... Tegelijk moedigen we onze vrijwilligers aan om dubbelsalto's te maken, door:

  • én in hun kot te blijven (1,5m afstand, was je handen...)
  • én uit hun kot te komen (door mensen op te bellen, te (video)chatten, onlinevergaderingen te doen, te applaudisseren, dorpelgespreken en vensterbabbels te doen...)

Op woensdag 3 juni startten we met een reeks coronaverhalen.  Tijdens de maanden juli en juli postten we regelmatig nieuwe verhalen.  Een overzicht van de verhalen vind je hieronder. 

 

Het onderwijscoronaverhaal 1

Begin juni openden de scholen terug hun deuren. Eliane Spincemaille geeft les aan het vijfde en zesde middelbaar van de Sint-Paulusschool campus Sint Jan Berchmans in Avelgem. Koen Neirynck is directeur van de gemeentebasisschool Beverbos in Lichtervelde. We vroegen aan hen hoe ze de coronacrisis hebben beleefd en hoe de opening van de scholen bij hen is verlopen. 

Lees hier CORONAVERHAAL DEEL 1: Het onderwijs door de ogen van Eliane en Koen

 

De zorgcoronaverhaal 2

Meer dan ooit is door de coronacrisis gebleken dat de zorg een cruciale sector is die ons respect verdient. In het tweede deel van de coronaverhalen brengen we het verhaal van Ann Demeulemeester (Algemeen directeur Familiehulp) en de familiehulp-medewerkers Conny Wegsteen, Nele Callebert en Lieve Vackier. 

Lees hier CORONAVERHAAL DEEL 2: De zorg gaat verder

 

OKRACoronaverhaal 3

Op 10 maart staakte OKRA al hun activiteiten. Hoe gaat de grootse seniorenvereniging van ons land om met de coronacrisis? We gingen te luister bij Jan Denil, algemeen Pastor van OKRA en vrijwilliger. Hij stuurde regelmatig een mailtje naar honderden zingevers, onder de noemer 'Dagelijks Brood'. 

Lees hier CORONAVERHAAL DEEL 3: Het verhaal van Jan Denil van OKRA

 

 

 

 

 

 

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV