Skip to content

“Een sms’je achteraf doet veel deugd”

Met We doen er iets aan startten we met Rerum Novarum in 2022 een campagne waarin we 52 vrijwilligers een heel jaar in de kijker zetten. Onder het motto ‘Klein initiatief, grote impact’ tonen we waardering voor iedereen die een bepaald engagement, hoe klein ook, opneemt. Faïza El Ghouch uit Ronse heeft Marokkaanse roots en is één van die vrijwilligers. Ze is lid van het plaatselijke bewegingspunt, gemeenteraadslid en trekker van Femma Wereldvrouwen.

Een vrouw met een bril, gekleed in een groen-wit pied-de-poule-patroonblazer over een zwarte coltrui, zit buiten voor een bakstenen gebouw met groene kozijnen. Ze lacht naar de camera met haar handen rustend op haar schoot.

“Femma wereldvrouwen richtte ik samen met Safia Marzouki in 2018 op. Die organisatie loopt parallel met de klassieke Femmawerking in onze stad. Af en toe werken we samen. We richten ons op vrouwen met een migratieachtergrond. Zij leefden vaak nog meer in isolement dan anderen. We organiseren heel wat activiteiten. Dat gaat niet vanzelf. Organiseren is bellen, uitnodigen en soms letterlijk aanbellen bij de da- mes thuis. Als je hen uit hun isolement moet halen, moet je inspanningen doen. Mijn motto is: een neen heb ik, een ja kan ik krijgen. Ik kan uitgaan of op reis gaan wanneer ik dat wil, maar voor veel dames met een migratieachtergrond is dat niet zo voor de hand liggend. Vandaar dat ik onze Femma Wereldvrouwen en gelijkaardige initiatieven zo belangrijk vind. Als je nadien een sms’je krijgt, dan maakt mij dat heel gelukkig.”

Heel veel vrouwen zeggen en denken: “Ben ik wel bekwaam om initiatief te nemen?” of durven niet echt naar buiten te komen. Wij willen hen met onze activiteiten aanmoedigen.

Een lachende vrouw staat buiten naast een groene achtergrond. De tekst rechts luidt: "Het gevoel iets te kunnen volhouden voor anderen, vind ik fantastisch. De Chiro zit in mijn bloed en dat kan ik niet zomaar doslaten." - Margot Desmet, Volwassen Begeleidster Chiro Waregem.Een vrouw en een jong meisje staan in een kamer vol kartonnen dozen. De vrouw draagt een bril en heeft haar haar vastgebonden, terwijl het meisje naar de camera lacht. Links op de afbeelding staat een citaat in het Nederlands over het organiseren van een inzameling voor moeders in Oekraïne.Een man met een baard zit op een barkruk in een gezellige kroeg. De tekst op de afbeelding luidt: "Zouden we niet beter zelf een café openen?" met dank aan Victor Farasyn van KAJ - Jeugdhuis Jonkershove. Er staat een postzegel met de tekst: "we doen er iets aan.

 

 

Deel dit bericht:

Back To Top