kies regio:

Slimme steden, smart cities 25/10

smartcities

Big Data zijn alomtegenwoordig. Er wordt constant informatie ingezameld over het koopgedrag van consumenten, over het verplaatsingsgedrag van mobilisten, over het doen en laten van burgers. Wat levert al die informatie op ? Wat gebeurt hiermee ? Er ontstaan alvast heel wat interessante toepassingen die het leven, het verkeer, het wonen aangenamer kunnen maken.
De vraag is wat we precies van smart cities kunnen verwachten. Zullen ze het leven van burgers effectief beter maken? Welke toepassingen zijn mogelijk? Op welke maatschappelijke uitdagingen bieden ze een antwoord? En op welke niet?
We onderzoeken op deze studiedag de mogelijkheden, de kansen en bedreigingen van smart cities en laten ons inspireren door aantrekkelijke voorbeelden.


DATUM & LOCATIE

Dinsdag 25 oktober 2016
13u30 - 16u30
De Factorij
Huart Hamoirlaan 136
1030 Schaarbeek

PROGRAMMA

13u30 - Onthaal

13u40 - Lezing Smart Cities Pieter Ballon - VUB-iMinds

14u30 - Slim in de Stad-prijs : inspirerende voorbeelden uit Vlaanderen Stefaan Tubex15u15 Hoe word je een slimme gemeente ? Bianca Debaets, staatssecretaris BHG en Guy Dumst, CD&V Zoutleeuw

16u30 - Einde

INSCHRIJVEN via
Deze studiedag is bedoeld voor secretarissen, staf-medewerkers, vormers en studiedienstmedewerkers in beweging.net en zijn partnerorganisaties.

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV