kies regio:

Patrick Develtere wordt adviseur bij de Europese Commissie

Algemeen voorzitter beëindigt zijn mandaat bij beweging.net om zich in te zetten voor Sociale Zaken en Internationale Samenwerking

Brussel, 13-02-2017 - Algemeen voorzitter Patrick Develtere beëindigt na zeven jaar zijn mandaat bij beweging.net om aan de slag te gaan als adviseur Sociale Zaken en Internationale Samenwerking bij het European Political Strategy Centre (EPSC) van de Europese Commissie. Deze denktank geeft professioneel en gericht advies aan de voorzitter van de Europese Commissie. Tijdens zijn voorzitterschap heeft hij het ACW omgevormd tot een netwerkorganisatie, beweging.net, en de focus gelegd op levenskwaliteit.

pdv2017 copy

Het EPSC, het Europees Centrum voor politieke Strategie, is de eigen denktank van de Europese Commissie en bestaat uit een staf van adviseurs en beleidsanalisten die samen strategische analyses maken, beleidsadvies geven aan de voorzitter en bruggen leggen met beleidsmakers, met andere denktanks en met het brede Europese middenveld.

Patrick Develtere start er op 1 juli 2017 als adviseur voor Europese Sociale Zaken en Internationale Samenwerking. “Het was geen gemakkelijke beslissing om in te gaan op dit aanbod. Maar tegelijk is deze job een uitdaging die aansluit bij de grote maatschappelijke bekommernissen die we ook als Beweging proberen aan te pakken”, zegt Develtere.

Patrick Develtere was zeven jaar algemeen voorzitter van het ACW en later van beweging.net. Onder zijn leiding werd het ACW omgevormd van koepel tot een moderne netwerkorganisatie, waarbij de 250.000 vrijwilligers centraal staan. Hij heeft er mee voor gezorgd dat de focus van de Beweging nu gericht is op levenskwaliteit. “De Beweging wil economische groei zien samengaan met een toename van levenskwaliteit. Daarom heb ik er voor gepleit de nadruk te leggen op initiatieven die tegemoetkomen aan de hedendaagse maatschappelijke kwalen zoals de luchtvervuiling, het mobiliteitsinfarct, de burn-outs en de vereenzaming van ouderen”, zegt Develtere.

De functie bij het EPSC ligt in de lijn van de opdrachten die hij gedurende zijn hele loopbaan heeft uitgevoerd. Na zijn studies begon hij te werken in het domein van de internationale samenwerking: eerst voor de Internationale Arbeidsorganisatie van de VN en later voor Wereldsolidariteit, de ontwikkelingsorganisatie van het toenmalige ACW. Patrick Develtere deed ervaring op in het domein van sociale zaken, als directeur van het HIVA, het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving van de KULeuven.

‘Ik ben ervan overtuigd dat ik beweging.net in handen kan laten van een team competente collega’s en vrijwilligers waarmee ik me de volgende maanden zal blijven inzetten voor de verschillende projecten die we hebben opgestart’, zegt Patrick Develtere.

Het dagelijks bestuur van beweging.net zal aan de raad van bestuur een procedure voorstellen voor de opvolging.

Beweging.net is het open netwerk van elf christelijke en sociale organisaties: Femma, kwb, CM, ACV, Pasar, Samana, Internationaal Comité, Familiehulp, Wereldsolidariteit, KAJ en OKRA. Geassocieerde partners zijn Welzijnszorg, Pax Christi, Groep Intro en Arktos. Bij alle beweging.net-organisaties samen zijn 250 000 vrijwilligers actief.

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius BankVDK SpaarbankDVV Verzekeringen

×
Schrijf je in op onze nieuwsbrief