kies regio:

Social Impact Bonds

Themaconferentie - maandag 19 november – 14:00 tot 16:30

Het Bewegingshuis, Mgr. Broekxplein 6, Hasselt

Social Impact Bonds (SIB’s) doen bij velen nog geen belletje rinkelen. Dankzij SIB’s kunnen sociale organisaties privégeld ophalen voor een innovatief project. Wanneer het project succesvol blijkt te zijn, krijgt de private investeerder zijn investering met rente terug van de overheid. De overheid heeft immers kunnen besparen op haar uitgaven (sociale uitkeringen, etc.).

 Inschrijvingsformulier

20181119 crowdfundingweb

In Vlaanderen staan SIB’s nog in hun kinderschoenen. Toch beginnen de eerste initiatieven voeten in de aarde te krijgen. Bovendien werd er al een wettelijk kader voorzien.

Beweging.net Limburg en Arktos organiseren een themaconferentie over SIB’s. Samen met het werkveld en de overheden willen we nagaan of en hoe SIB’s een antwoord kunnen bieden op actuele maatschappelijke uitdagingen. We starten met een uiteenzetting over hoe SIB’s in elkaar steken. Vervolgens wordt het wettelijk kader geschetst. Na het bespreken van enkele voorbeelden begint de uitwisseling tussen de deelnemers.

Programma:

  • Caroline Godts (Kennismanager Sociale Innovatiefabriek)
  • Regine Van Ackere (Raadgever Kabinet Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin)
  • Laura van Halteren (Directeur bij Buzinezzclub (NL))

Meer info: Brecht Beelen ...


      

Social Impact Bonds

Voornaam(*)
Vul je voornaam in aub

Familienaam(*)
Vul je familienaam in aub

Organisatie(*)
Vul je organisatie in aub

Functie(*)
Vul je functie in aub

E-mailadres(*)
Vul je e-mailadres in aub

De gegevens die door u worden meegedeeld zijn bestemd voor de administratie van beweging.net Limburg in het kader van deze activiteit. Zij kunnen ook aangewend worden om u op de hoogte te brengen van volgende activiteiten over dit en aanverwante onderwerpen. Volgens de wet betreffende de bescherming van de persoonlijk levenssfeer hebt u recht op inzage en wijziging van deze gegevens.

Beweging.net Limburg mag mijn gegevens gebruiken om mij op de hoogte te brengen van soortgelijke activiteiten:
(*)

Maak een keuze!

Spamcontrole(*)
Spamcontrole andere code Kopieer de tekens aub

Tijdens de activiteit waarvoor u zich hierbij inschrijft worden beeldopnamen gemaakt (foto’s en/of video’s) die door de organisator gebruikt kunnen worden in verslaggeving en voor publicitaire doeleinden. Door in te schrijven geeft u hiervoor uw toestemming.
Indien u dit niet wenst, kunt u dit kenbaar maken d.m.v. een tijdig schrijven naar .

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV