kies regio:

H2O Brugge steunt kledingarbeid(st)ers in Azië

 

Onder een stralende zon wandelden en fietsten zeshonderd deelnemers voor Cleane kleren tijdens de zesde editie van H2O Brugge op zondag 24 september. De dag was een schot in de roos en ook het resultaat mag er zijn. Niet minder dan 8 161 euro gaat naar Wereldsolidariteit, die hiermee partners in Bangladesh, Cambodja en Indonesië ondersteunt. Zij strijden voor een leefbaar loon en een veilige werkplek voor de kledingarbeid(st)ers die onze (sport)kleren maken.

2017 ws chequeVorige maandag overhandigde de werkgroep H2O de mooie cheque aan Annemie Janssens, diensthoofd Noorddienst bij Wereldsolidariteit: ‘Die partners werken in moeilijke omstandigheden en in landen waar vakbondsvrijheid niet gegarandeerd is, geregeld komen vakbondsleiders in de gevangenis terecht. Wereldsolidariteit steunt hen financieel zodat ze zich kunnen organiseren en werknemers kunnen vormen in hun rechten. Op die manier kunnen zij voor zichzelf opkomen.’

H2O Brugge werd een onvergetelijke dag dankzij de unieke samenwerking van Wereldsolidariteit en ACV, beweging.net, CM, Familiehulp, Femma, Groep Intro, Kazou, kwb, OKRA, Pasar en Samana. Ook CVOSG, Kringwinkel ‘t rad en OCMW Brugge werkten mee. Verder kwam er ook ondersteuning van Stad Brugge en de Provincie West-Vlaanderen.

Meer infoover de campagne cleane kleren op www.cleanekleren.be

 

 

 

 

 

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV