kies regio:

Vernieuwde klusjesdienst in Gistel

20170502 gistel copy

Ook in Gistel houden beweging.net en zijn partnerorganisaties de vinger aan de pols van het gemeentelijk beleid. Daarbij worden regelmatig voorstellen voor een sociaal rechtvaardig beleid geformuleerd.

De beweging.net-mandatarissen Annie Cool en Luc Ghyselbrecht zijn dan ook trots met de vernieuwde klusjesdienst en de thuiszorgpremie klusjes.

Klusjesdienst
Voortaan zal het maatwerkbedrijf Footstep vzw, dat mensen te werk stelt die moeilijk in een reguliere onderneming aan de slag kunnen, kleine herstellings- of onderhoudswerken in en rond de woning uitvoeren voor inwoners, die ouder dan 65 jaar zijn én zelf niet meer voor die klusjes kunnen instaan. Ook jongere cliënten kunnen –mits medisch attest - van deze dienstverlening genieten.

“We mikken vooral op werken die de veiligheid en het wooncomfort van de cliënt ten goede komen”, zegt OCMW-voorzitter Annie Cool. Zo wil men dat mensen zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. “Hiermee komen we tegemoet aan een bezorgdheid van beweging.net”, benadrukt Luc Ghyselbrecht.

Alle info is te bekomen in het infopunt van het lokaal dienstencentrum De Zonnewijzer, Bruidstraat 9 of op de website www.ocmwgistel.be, via e-mail of telefonisch op 059 270660.

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV