kies regio:

SAK St.-Kruis : Kapelaanstraat is de netste straat van St.-Kruis!

Maart is de maand van de netheid en dat zullen ze in St.-Kruis geweten hebben. Verschillende bestuursleden van SAK St.-Kruis gingen op zoek naar de netste straat… Ze vergeleken en evalueerden verschillende straten op netheid.

20180331 LDR Netste straat KLEIN

Op meerdere tijdstippen gaven ze scores op diverse punten. Voorzitter Linda Vandenbruwaene licht toe: “Ligt er zwerfvuil op straat? Zijn voetpaden proper. Staan er obstakels op de trottoirs? Worden wagens netjes geparkeerd? Groeit er onkruid tussen de tegels op het voetpad? Staan vuilniszakken ordentelijk op straat? … De ultieme vraag was dan ook doorslaggevend: nodigt de straat uit om erdoor te wandelen?”. De inwoners van Kapelaanstraat kregen op alle punten het beste rapport. Vandenbruwaene: “Alle bestuursleden vonden deze straat het meest uitnodigend om door te wandelen.

De Kapelaanstraat kreeg dan ook de titel van ‘de netste straat’. Op zaterdag 31 maart kregen alle bewoners, uit handen van schepen Martine Matthys, een bloemetje als cadeau voor deze verdienste.

Volgend jaar plant SAK St.-Kruis een nieuwe zoektocht naar de netste straat tijdens de maand maart. Alle St.-Kruizenaars zijn bij deze gewaarschuwd.

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV