kies regio:

Beweging.net Heuvelland heeft suggesties voor betere ontmoetingscentra

Eerder deze maand trok beweging.net Heuvelland aan de bel bij de lokale beleidsvoerders. Vrijwilligers overhandigden er een nota met suggesties voor de diverse ontmoetingscentra…
De voorbije weken bezochten we de acht ontmoetingscentra van onze gemeente. We toetsten alles aan een vooraf opgestelde checklist”, zeggen Frans Durnez en Erik Dely. Zij namen de coördinatie van deze ronde voor hun rekening.

hEUVELLAND KLEIN

Alles kan beter…

De bevindingen vormden vervolgens het onderwerp van meerdere besprekingen. “Het is niet omdat één iemand vindt dat iets beter kan, dat iedereen dat vindt. We hebben geprobeerd om alles zo objectief mogelijk te bekijken vanuit het oogpunt van de gebruiker. Onze nota kan dan ook als een handleiding gelezen worden. Ze bevat bvb foto’s die bepaalde mankementen duidelijk aantonen”, zegt Geert Debergh van beweging.net. Hij wordt aangevuld door Johan Deryckere, die vooraf duidelijk wenst te onderlijnen dat het loutere feit dat in elke deelgemeente een ontmoetingscentrum voorhanden is reeds een stevige ondersteuning voor het rijke verenigingsleven vormt. “Er zijn heel wat Vlaamse gemeenten waar verenigingen het met een stuk minder moeten stellen”, zegt hij waarderend.

Quick wins en…

De beleidsmensen bleken alvast geïnteresseerd en beloofden na te gaan wat kon gedaan worden. Een aantal puntjes kunnen snel worden opgelost. “Quick wins”, zegt Geert Debergh verwijzend naar loszittende stopcontacten, kapotte stoelen of een eenvoudige gebruiksaanwijzing voor bepaalde toestellen of schakelaars. Andere zaken zullen wellicht wat meer tijd vergen. “We denken aan problemen met de akoestiek. Dat is een euvel waar veel van onze ontmoetingscentra mee kampen”, verduidelijkt hij.

 

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV