kies regio:

Fietsbieb-vrijwilliger: iets voor jou?

Heb jij al gehoord van een fietsbieb? In een fietsbieb ontleen je tweedehands kinderfietsen voor slechts 20 euro per jaar. Met dit project wil beweging.net kinderen tot 12 jaar stimuleren om te fietsen en dat op een betaalbare en duurzame manier.

Ontwerp zonder titel 5In september en oktober openen 5 fietsbiebs in de regio hun deuren! Jonge fietsers zullen in Hamme, Buggenhout, Lebbeke, Dendermonde en Zele samen met hun (groot)ouders hun droomfiets kunnen reserveren of afhalen tijdens een maandelijks uitleenmoment op zaterdag.


Zin om een handje te helpen?

Dat kan! De uitleenmomenten worden in goede banen geleid door vrijwilligers. Zie je het zitten om mensen te ontvangen en fietsen te ontlenen? Dan ben jij de geknipte fietsbiebvrijwilliger! Je kiest zelf welke uitleenmomenten je voor je rekening neemt en je staat er nooit alleen voor. Je hoeft ook geen herstellingen aan fietsen te doen, daarvoor werkt beweging.net samen met een sociale partner. Tijdens een infosessie wordt bovendien alles nog eens duidelijk uitgelegd en is er ruimschoots tijd voor vragen. Zo ben je perfect voorbereid wanneer je eerste fietsbieber langskomt. Die gelukzalige glimlach van een schavuit die met een coole fiets naar huis gaat, krijg je er gratis bovenop!


Interesse of meer info?

Neem vrijblijvend contact op met de lokale verantwoordelijken.
Hamme: Danny Poppe - - 0477 582 498
Buggenhout: Lucien Mertens - - 0474 642 887
Dendermonde: Jurgen Goossens - - 0474 354 250
Lebbeke: Helga Willems - - 0478 500 703
Zele: Marc Jacobs - - 0474 29 95 16

Heb je een wagen met trekhaak en enige ervaring in het rijden met een aanhangwagen? Dan zie je het misschien zitten om met de Fietsbiebmobiel fietsjes te transporteren van het centrale depot naar de uitleenlocaties. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Tom Van Lierde via .


De fietsbiebs zijn een initiatief van beweging.net met steun van de gemeenten Hamme, Buggenhout, Lebbeke, Zele en stad Dendermonde.

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV