kies regio:

Armoede en Sociale Uitsluiting. Jaarboek 2018

USAB, de Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding van Universiteit Antwerpen, stelde op dinsdag 4 december 2018 het nieuwe Jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting voor, onder redactie van: Jill Coene, prof. dr. Peter Raeymaeckers, prof. dr. Bernard Hubeau, dr. Tim Goedemé, prof. dr. Roy Remmen en An van Haarlem.

Na een voorstelling van het Jaarboek ging gastspreker prof. dr. Monique Kremer, sinds 2015 bijzonder hoogleraar Actief Burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam, in op de uitdagingen voor de verzorgingsstaat. Het tweede deel van de voormiddag startte met een politiek debat naar aanleiding van de verkiezingen in mei 2019, gevolgd door een reflectie door Decenniumdoelen en een slotwoord van het Netwerk tegen Armoede.

Het nieuwe Jaarboek is een product van De Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding (USAB), in samenwerking met Centrum OASeS, de onderzoeksgroep Overheid en Recht, het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck, de vakgroep Eerstelijns- en Interdisciplinaire Zorg Antwerpen, Decenniumdoelen en het Netwerk tegen armoede.

In het nieuwe Jaarboek zoomen ze in op verschillende domeinen van armoede. Naast klassieke thema's als onderwijs, wonen, gezondheid en werk, behandelt het Jaarboek ook onderwerpen als vervoersarmoede, geïntegreerd breed onthaal en dringende medische zorg. 

 

jaarboek armoede

 

IMG 0185

 

IMG 0187

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV