kies regio:

Vlamertinge: petitiecampagne voor behoud bankautomaat

Een dorp zonder bankautomaat is als een café zonder bier… Met het verdwijnen van de bankautomaat bij het BNP Paribas Fortis – kantoor in de Poperingseweg heerst in Vlamertinge heel wat ongerustheid over het behoud van de nog resterende automaat in het kantoor van KBC.ML bancontact KLEIN

Beweging.net Vlamertinge is er samen met zijn partnerorganisaties Femma, kwb, OKRA en Samana van overtuigd dat deze vorm van dienstverlening heel belangrijk is voor de inwoners. Mocht de automaat verdwijnen wordt geld afhalen, voor inwoners die minder mobiel zijn, een groot probleem. Maar ook meer mobiele inwoners moeten zich hiervoor naar andere gemeenten verplaatsen, waar dan ook de andere boodschappen worden gedaan, ten koste van de lokale handelaars.

Daarom startte beweging.net met een petitiecampagne voor het behoud van een bankautomaat. Op een kleine twee weken tijd werden meer dan 1300 handtekeningen verzameld (op een inwonersaantal van ongeveer 3.500). Als reactie op de petitie bevestigde KBC aan beweging.net-voorzitter Sabine Goudeseune dat de KBC-automaat in Vlamertinge blijft.

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV