kies regio:

Sociale prijs ’t Michieltje gaat naar vrijwilligers PZ Onze Lieve Vrouw

 

In aanwezigheid van OCMW-voorzitter Dirk De fauw mocht de Brugse schepen Franky Demon dit jaar de sociale prijs ’t Michieltje overhandigen aan de vrijwilligers van het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze Lieve Vrouw in St.-Michiels.

20170831 st michiels KLEIN

Wie er graag een handje toesteekt als vrijwilliger kan dat op verschillende manieren: een bezoekje brengen aan patiënten of er mee op stap gaan, helpen bij activiteiten in het ziekenhuis zoals knutselen of sporten of een handje toesteken bij meer ondersteunende taken zoals bvb de administratie. “Vrijwilligers moeten vooral mensen zijn tussen de bewoners want patiënten zien elke dag veel zorgprofessionals. De vrijwilligers halen de buitenwereld een stukje naar binnen en dat doet de patiënten zichtbaar deugd”, klinkt het. Geïnteresseerden kunnen overigens steeds contact opnemen met Berlinde Clicteur, de coördinator vrijwilligerswerk.

‘t Michieltje zelf is een kunstwerk, ontworpen en gemaakt door Florian De Wilde, een jonge kunstenaar uit St.-Michiels. Beweging.net reikt deze prijs jaarlijks samen met zijn partnerorganisaties ACV, CM, Familiehulp, Femma, KAJ, kwb, OKRA, Pasar, Wereldsolidariteit en Samana uit aan een groep plaatselijke vrijwilligers die zich verdienstelijk maken voor hun evenmens.

 

 

 

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV