kies regio:

Mama’s voor Kinderen: niet alledaagse winkel in De Panne

DSC 4073 KLEIN copy copy copy

In de Duinenstraat 11 in De Panne vind je Mama’s voor Kinderen. Een niet alledaagse winkel. Goede verkoopcijfers voorleggen is niet de bedoeling. Het accent ligt er op het helpen van mensen en op ontmoeting...

 Kleine portemonnee

Bij Mama’s voor Kinderen kunnen ouders die het financieel moeilijk hebben terecht voor de aankoop van kinderspullen tegen een prijsje. Het gaat vooral over tweedehandse maar kwalitatieve kinderkledij, maar ook speelgoed en zelfs schoolgerief kunnen er gevonden worden. Het initiatief draait volledig op vrijwilligers. Deze niet-alledaagse winkel is elke dinsdag open van 10.30 tot 12 uur en van 14 tot 16.30 uur.

Coördinator Willy Van Belleghem benadrukt dat Mama’s voor Kinderen vanuit haar eigen specifieke werking wil meehelpen om via steun aan kinderen de armoede een beetje te doorbreken. Iedereen is er weliswaar welkom, maar ouders met een kleine portemonnee hebben een voetje voor...

Of voor een babbel

De groep vrijwilligers zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt en maakt ruimte en tijd voor een babbel. “We stellen vaak vast dat mensen er nood aan hebben om eens hun verhaal te kunnen doen bij iemand die wil luisteren. Vaak putten ze daar meer moed uit dan je kan denken. Uiteraard proberen we hen te helpen, vooral door te verwijzen. Maar enkel als ze daar zelf om vragen. We wijzen nooit met het vingertje...”, benadrukt hij. Dat is ook de reden waarom bij Mama’s voor Kinderen steeds een thermos lekkere koffie klaar staat. “Dat praat makkelijker”, glimlacht Willy.

Mama’s voor Kinderen is een sociaal project en niet meteen een tweedehandswinkel. Er wordt samengewerkt met OCMW’s en met diverse sociale actoren. “We krijgen hier mensen uit de hele regio over de vloer. Vanuit Adinkerke en De Panne, maar ook vanuit Koksijde, Nieuwpoort, Veurne, Alveringem, Lo-Reninge en Diksmuide”, verduidelijkt Chris Decouran, een van de Mama’s.

Het publiek dat er over de vloer komt is heel divers. “Armoede kan iedereen overkomen. Ernstig ziek worden, je job verliezen, een echtscheiding of faillissement... In veel gevallen krijgen de kinderen het erg te verduren en legt de armoede een hypotheek op de rest van hun leven. Met ons kleine projectje proberen we het tij wat te helpen keren. Maar dat alleen is natuurlijk onvoldoende. Vandaar dat we mensen ook gericht doorverwijzen en mensen bewust maken dat armoede een onrecht is”, zegt Willy resoluut.

 

Help je mee?

Degelijke en kwalitatieve kinderkledij, schoolgerief en speelgoed in goede staat: dat is bij Mama’s voor Kinderen wel steeds welkom.

  

Voor meer informatie kan je terecht bij Mama’s voor Kinderen, Duinenheem, Duinenstraat 11 in De Panne (naast de St.-Pietersschool) en dit elke dinsdag van 10.30 tot 12 uur en van 14 tot 16.30 uur.
Je mag eveneens bellen naar coördinator Willy Van Belleghem, 0479 271093.

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV