kies regio:

Ben jij gastvrij? Toon het!

Vandaag start de vijfde editie van de campagne Gastvrije Gemeente. Het doel van Gastvrije Gemeente blijft voor deze editie onveranderd: initiatieven voor vluchtelingen en asielzoekers in de bloemetjes zetten. Vlaanderen zit immers vol gastvrije mensen. Vorig jaar registreerde 458 initiatieven uit Vlaanderen en Brussel zich op de website. Dit jaar hopen we op minstens 500 scholen, bedrijven, verenigingen, jeugdwerkers en vrijwilligers die boodschap van een Gastvrije Gemeente ondersteunen.

gastvrijegemtoonhet

Vanaf vandaag en tot 1 april 2018 kunnen scholen, bedrijven, verenigingen, jeugdwerkers en vrijwilligers gastvrije projecten registreren op de campagne website. Op 24 april 2018 wordt de campagne afgesloten in het Vlaamse Parlement waarbij de Gastvrije Awards worden uitgereikt. Door Gastvrije Awards uit te reiken, worden inspirerende initiatieven in de kijker gezet en gesteund.

In het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen krijgt de campagne ook extra pit. Doorheen de deelnemende initiatieven zetten we onthaal en integratie van mensen op de vlucht op de lokale agenda. Politici worden hierbij uitgedaagd om zich nadrukkelijk uit te spreken voor een gastvrije gemeente.

Meer informatie over de campagne vind je hier

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV