kies regio:

Wensen voor 2018

150 000 gigabyte mobiel verkeer, dat verbruikten we vorig jaar bij de overgang van oud naar nieuw. Het aantal sms’jes strandde op 43,2 miljoen, aanzienlijk minder dan voorbije jaren. We houden tegenwoordig meer van foto’s en filmpjes verzenden via sociale media.

Het zijn leuke statistieken. Maar ze zeggen niets over de inhoud van de wensen die we uitwisselen. Ik beeld me in dat we het vaak houden op ‘Fijne feestdagen’ en ‘Gelukkig nieuwjaar’. Daar is niets mis mee. Elkaar oprecht het allerbeste wensen voor het komende jaar is een mooi gebaar. Toch kunnen we het bij deze jaarwissel misschien anders aanpakken. En de jaarwissel memorabel maken door de inhoud van onze berichten en persoonlijke boodschappen, eerder dan door de verbruikte gigabytes.

Dit is wat ik jou en iedereen die je graag ziet toewens.

wensen2018


Ik wens je bescherming. Voor jezelf maar ook voor de nieuwe kwetsbaren, voor de kinderen van je kinderen. Dat ook zij hun rechten kunnen blijven uitoefenen. Het recht op veilig, degelijk en werkbaar werk bijvoorbeeld. Of op kwalitatieve en betaalbare gezondheidszorg.

Michael Van Peel haalt het hierboven aan: Samen zijn met vrienden en familie is wat echt telt. Daarom wens ik je warme ontmoetingen. Met mensen dichtbij en veraf. Op momenten dat je het moeilijk hebt maar ook gewoon toevallig, in een vereniging en voor het plezier. Met mensen die verschillen en het verschil maken, want dat verrijkt ons.

Hoe meer we zelf eigenaar worden van onze samenleving en hoe ze vorm krijgt, hoe gelukkiger en beter we ons erin bewegen. Daarom wens ik je inspraak op alle niveaus en in alle aspecten: lokaal en bovenlokaal, op het werk en over je vrije tijd. Want onze samenleving is van en voor iedereen.

Peter Wouters
Voorzitter beweging.net

 

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV